Dit is de Vooraanmelding

Oorsprong van de vooraanmelding

In 2020 zijn we gestart met de Vooraanmelding (toen nog de projectmelding). In de presentatie ‘Dit is de projectmelding’ vind je de oorspronkelijke gedachte achter de vooraanmelding, de overwegingen en hoe deze geïmplementeerd is. Het kan zijn dat en en ander uit de presentatie achterhaald is. Hij staat hier toch om het ontstaan ervan toch nog beschikbaar te houden voor de keten.

In de presentatie ‘Proces Vooraanmelding’ vind je een geüpdatet versie van de overwegingen, het proces (ook in relatie tot CAPO AL en HL) en extra informatie. Hieronder volgt uitgebreid wat de vooraanmelding is, wat het proces is en verdere informatie.

 

Hier vind je alle informatie over de vooraanmelding: https://www.mijnaansluiting.nl/project-aanmelden

Hier vind je informatie over hoe de vooraanmelding functioneel in CAPO werkt: https://mijnaansluiting.atlassian.net/wiki/x/AYCLAw

De vooraanmelding van een project

Als projectontwikkelaar, aannemer, woningbouwcorporatie, waterschap of gemeente heeft u in projecten vaak te maken met kabels en leidingen. Vroegtijdige afstemming met netbeheerders voorkomt vertraging verderop in het proces. Op deze pagina vindt u informatie over deze vroegtijdige afstemming, oftewel de vooraanmelding.

Vroegtijdig in gesprek, ook zonder volledige informatie

Een goede voorbereiding voorkomt onnodig werk en vertraging, ook voor uw bouwproject. Ook als u nog niet alle informatie compleet heeft, kunt u via deze vooraanmelding al in gesprek met de netbeheerder(s), over bijvoorbeeld:

  • Het tracé voor kabels en leidingen

  • De vooraanleg van hoofdleidingen

  • De planning van het bouwproject

Gebruik deze vooraanmelding voor het melden van nieuwbouw-, reconstructie-, vervangings-, of saneringsprojecten. In minder dan twee minuten heeft u de vooraanmelding ingevuld. U heeft hiervoor geen exact adres nodig; u kunt de locatie op een kaart aangeven.

De coördinator neemt contact met u op

Na het verzenden van uw vooraanmelding neemt de coördinator in uw gebied, contact met u op. De coördinator initieert het gesprek met de netbeheerder(s) en zorgt dat er op basis van de juiste informatie duidelijke afspraken worden gemaakt.

De coördinator informeert u over de voortgang en zorgt indien gewenst voor begeleiding.

Netbeheerders werken zoveel mogelijk met één aannemer voor de aanleg van de hoofdinfrastructuur en de (huis)aansluitingen. De coördinator zorgt voor afstemming met deze aannemer.

Werkwijze

  1. U doet een vooraanmelding op mijnaansluiting.nl/projecten.

  2. De coördinator beoordeelt uw vooraanmelding en 5 werkdagen contact met u op.

  3. U wisselt informatie uit met de betrokken partijen.

  4. U gaat in overleg met de betrokken partijen.

  5. U bereidt het project voor in afstemming met de betrokken partijen.

  6. Zodra de benodigde werkzaamheden aan kabels en leidingen precies bekend zijn, doet u de aanvraag via het reguliere aanvraagproces op http://mijnaansluiting.nl .

  7. De netbeheerder (of aannemer) plant de werkzaamheden in overleg met u in.

  8. De netbeheerder (of aannemer) realiseert de werkzaamheden.

Welke gegevens zijn nodig voor het doen van een vooraanmelding?

  • Uw contactgegevens

  • Aantal objecten in uw project

  • Verwachte datum start bouw

  • Welke netwerken u nodig heeft (nog geen capaciteitsvraag)

  • De locatie van het project (nog geen kadastrale gegevens nodig)

 

De vooraanmelding is bedoeld als laagdrempelige manier voor bouwers en ontwikkelaars om in gesprek te gaan met de netbeheerder(s), combi en aannemer. Specifieke informatie over het project is nog niet nodig, dat komt pas in een later stadium. Tijdens de vooraanmelding kan de melder informatie ontvangen waardoor hij tijdens het ontwikkelen van zijn plan rekening kan houden met eventuele aanhaalroutes, plaatsing van kasten etc. Deze informatie is dan nog niet noodzakelijk bekend bij de melder.

Proces rondom de vooraanmelding

De vooraanmelding in relatie tot het projectdossier, een aanvraag en een hoofdleidingproject, is te zien in onderstaand processchema.

Â